İSKELE KUMLAMA İŞLEMİ

Su sesi hotel ve Regnum hotel İSKELE KUMLAMA İŞLEMİ

Açıklama


Kumlama Nedir?, Nasıl Yapılır?

Kumlama , metalin zamanla pas ve korozyona uğramasından dolayı üzerindeki yağ,kir,pas ve korozyonu kaldırıp boyama işlemi ile metalin kullanım ömrünü uzatmak için uygulanan bir yöntemdir.Kumlama işlemi,özel imal edilmiş grit adında çeşitli aşındırıcımaddelerle yapılır.

Kumlama İşleminin Uygulanışı

Kumlama kumunun yüksek basınçlı hava ile metal yüzeye çarptırılması işlemidir. Bu çarpma esnasında kum metal yüzeyi mikron seviyesinde aşındırırken aynı zamanda yüzeydeki yağ,kir,pas gibi her türlü istenmeyen maddeyi de temizler ve yüzeyi boya uygulamasına hazırlar. Açık alanda yapılacak mobil kumlama işlemi için kumlama kazanları kullanılır. Kumlama kazanları ile tersanelerdeki gemilerin kumlanması, büyük konstrüksiyonların kumlanması gibi işler yapılabilir. Ayrıca kumlama odalarında çok büyük parçaların kumlanması da bu makine türü ile gerçekleştirilir.Orta boy parçaların manuel / otomatik olarak kumlanması için kumlama kabinlari kullanmaktadır. Çok girift / karmaşık geometrik yapıya sahip parçaların kumlanmasında, özel ve hassas parçaların kumlanmasında kullanılmaktadır. Kumlama kabinleri küçük ve kapalı sistem oldukları için yer sorunu yaşayan firmalar için oldukça idealdir.

Kumlamada Kullanılan Malzemeler

Kumlama makinelerinde çeşitli kumlama aşındırıcı malzemeleri kullanılır. Bunlar, metal esaslı, cam ve mineral esaslı olabilmektedir. Kumlamada kullanılan aşındırıcıların doğru seçilmesi çok önemlidir. Her çeşit kumlama makinesinde kullanılabilecek aşındırıcı çeşidi farklıdır.Kumlama işlemlerinde nozul, nozul tutucu,kumlama maskesi, kumlama eldiveni gibi çeşitli kumlama malzemeleri kullanılır. Bu malzemeler; kumlama uygulayıcısının çalışma güvenliğini sağlamak amacıyla, ve kumlama işleminin verimliliğini artırmak amacıyla kullanılır.Kumlama Sarf Malzemeleri olarak , paslanmaz çelik bilya, cam kürecik, alüminyum oksit bilya, çelik grid,bazalt,silis,kuvarz gibi aşındırıcılar kullanılmaktadır.Silis: Oldukça ince çeşitleri olan silis kumu genellikle ince saclarda hafif şiddetle kumlama yapılacağı zaman kullanılır.Bazalt: Tozuması az denilebilecek bu kum genellikle kapalı ortamlarda kumun geri dönüşümlü olarak kullanılabileceği yerlerde kullanılır.Grit: Tozuması en az ve kumlama gücü en iyi olan kum çeşididir. Aslında kum değil demir artığıdır.

Özellikleri

  • Sa 1 < %80 Hafif temizlenmiş
  • Sa 2 %80 İyi temizlenmiş
  • Sa 2.5 %96 Çok iyi temizlenmiş
  • Sa 3 %99 Komple temizlenmiş
  • ISO 8501-1:1998 ve TSE EN ISO 8501-1 standardına göre değerlendirilir.

Video

Konum